Kotihoito

Kotihoito on suunnattu vanhuksille, lapsiperheille, kehitysvammaisille, invalideille sekä mielenterveys- ja päihdeongelmahoidon kuntoutuspotilaille.

Syster Mia tarjoaa apua mm. henkilökohtaisen hygienian, ruuanlaiton, kaupassa ja apteekissa käyntien kanssa. Kotihoitoon kuuluu myös normaali siivoaminen. Kotihoito voi olla myös tilapäistä lastenhoitoa tai jotakin muuta apua lapsiperheissä. Minun puoleen voi myös kääntyä jos tarvitsee saattajaa lääkärikäynnille.

Kotihoito voi olla myös tukemista, sekä sosiaalisemman elämän mahdollistamista. Juttutuokio, kävelylenkki, jokin reissu tai ehkä käynti jossakin kulttuuritapahtumassa, mitä vain joka antaa Sinun arkeesi kultareunuksen.

Yhdessä asiakkaan kanssa tehdään palvelusopimus. Sopimuksessa päätetään mm. käyntien määrä, palvelujen sisältö sekä kustannukset. Myös hoitosuunnitelma tehdään yhdessä Sinun ja/tai Sinun läheistesi kanssa.

Kotihoidon kustannukset ovat alv vapaita (alv 0%). Kustannukset voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksen kautta. Lisäksi tulee valtiollisen direktiivin mukainen matkakulukorvaus.

Autan mielelläni täyttämään lomakkeet kotitalousvähennystä varten kuten myös muut mahdolliset lomakkeet eri korvauksia tai tukia varten joita asiakas voi hakea.

Syster Mia Kotisairaanhoito

Syster Mia tarjoaa kotisairaanhoitoa Kemiönsaaren kunnassa ja Paraisilla.

Kotisairaanhoito voi olla n.k. perinteistä kotisairaanhoitoa tai enemmän akuutin luontoista. Perinteinen kotihoito voi olla esim. säärihaavojen hoitoa, lääkkeiden jakoa, verikokeiden ottoa, injektionpistämistä, rokotuksia, avannehoitoa yms. Kotisairaanhoitopalveluja voi myös ostaa täydentämään kunnallista kotihoitoa esimerkiksi illoiksi, viikonlopuiksi ja öiksi.

Akuutti kotisairaanhoito voi olla esimerkiksi haavahoitoa (haavareunojen liimaaminen), punkkien poistoa, pienempien palohaavojen hoitoa yms. Jos epäillään infektiosairautta, voidaan ottaa CRP-verikoe (tulehdusarvo). Myös virtsakokeiden otto voidaan toteuttaa. Tarvittaessa konsultoin lääkäriä ja lääkärin määräyksen mukaan voin myös aloittaa lääkehoidon, esim. antibioottikuurin.

Laskutus tapahtuu tuntihinnoittelun mukaan ½ tunnin tarkkuudella. Mahdollisia ilta-, yö- ja pyhäkorvauksia saattaa tulla lisäksi. Kotisairaanhoidon palvelut ovat alv vapaita. Lisäksi tulee valtiollisen direktiivin mukainen matkakulukorvaus.

Osa hoitotarvikkeista sisältyy hintaan, kuten ohuet kompressit, siteet jne. Asiakas vastaa itse muun materiaalin kustannuksista.

Kansaneläkelaitos KELA tai vakuutusyhtiö saattaa korvata osan kotisairaanhoidosta. Autan mielelläni täyttämään niitä koskevat lomakkeet.

Saattohoito

Kuolema on luonnollinen osa elämää. Siinä vaiheessa kun hoidot eivät enää auta parantamaan tai hidastamaan kuolemaan johtavaa sairautta, voi monille olla mieluisampaa saada arvokkaasti nukkua pois läheisten ja rakkaiden lähellä omassa kodissa.

Olen koulutuksessani erikoistunut kivunlievitykseen sekä saattohoitoon.

Saattohoito toteutetaan yhdessä perheen tai muiden potilaalle rakkaiden ihmisten kanssa, turvallisessa ympäristössä. Syster Mia on Teidän palveluksessanne ympäri vuorokauden.

Mahdollisen lääkityksen kuten esim. kivunlievityksen määrää lääkäri (joko terveyskeskuksessa, sairaalassa tai yksityisellä sektorilla).

Syster Mia hoitaa kaiken konsultoinnin ja muun yhteydenpidon lääkäriin. Minä hoidan sen että lääkkeitä, hoitotarvikkeita ja muuta on saatavilla Teidän kodissanne. Autan myös mielelläni muissa asioissa, kuten olemalla yhteydessä seurakuntaan, hautaustoimistoon jne.

Jos potilas tai omaiset toivovat voi apua pyytää myös muilta asiantuntevilta tahoilta, kuten papilta, diakonissalta yms.

Hoito suunnitellaan yhdessä kaikkien asianosaisten kanssa, sekä kuolevan että omaisten toiveet otetaan huomioon. Kuolevan itsemääräämisoikeus ja yksityisyys ovat saattohoidon tärkeimmät tekijät.

Jos jostakin syystä on toive tai tarve siirtää hoito sairaalaan taikka vuodeosastolle, auttaa Syster Mia Teitä siinä.

Lääkärikonsultaatio ja vastaanotto

Lääkärikäynti Syster Mian kautta. On olemassa mahdollisuus ”käydä” lääkäri Eero Kitinojan (erik. yleislääketiede) vastaanotolla videon välityksellä. Varaat ajan Eerolle minun kauttani.

Tulen kotikäynnille ja minulla on kannettava tietokone internetyhteydellä mukanani. Lääkärikäynti tapahtuu siis sinun omassa kodissasi tietokoneen välityksellä, jossa voit sekä nähdä että puhua lääkärin kanssa Skypen kautta.

Voin tehdä tiettyjä tutkimuksia, kuten verenpaineen mittaus, tulehdusarvon mittaus (CRP) yms. diagnoosin helpottamiseksi. Tarvittaessa Eero lähettää reseptin apteekkiin. Osa lääkkeistä (esim. antibiootit) voidaan aloittaa heti.

Skype–yhteys tapahtuu juuri tätä tarkoitusta varten suojatulla verkkosivulla.

Maksat (laskulla) lääkärikäynnistä sekä minun kotikäynnistä.

Lääkärinvastaanotto myös Dahliakodissa kaksi kertaa kuukaudessa.

Ajanvaraus
040 8484128

Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto


Lääkäri
Eero Kitinoja


Sairaanhoitaja
Mia Sandholm

Vastaanottojen ajanvaraukset
040 8484 128